Felicitari online

felicitari virtuale recomandate

De ce sa trimitem felicitari on-line?

- deoarece orice felicitare primita inseamna pentru cel care a primit-o ca cineva si-a facut timp pentru a-i trimite un mesaj special!
- deoarece trimiterea felicitarilor reprezinta un sentiment personal transmis cuiva cu ocazia zilelor de nastere sau a sarbatorilor!
- deoarece felicitarile on-line ne ajuta sa ne exprimam mai usor emotiile!
- deoarece felicitarile pot oferi amintiri a unor momente speciale din viata noastra si a celor dragi!
- deoarece felicitarile ne ajuta sa trecem mai usor peste barierele de comunicare!
- deoarece oricine va zambi daca v-a primi o felicitare haioasa sau se va bucura de o felicitare primita cu ocazia sarbatorilor!
- deoarece prin trimiterea felicitarilor ii facem pe cei care le primesc sa se simta deosebiti, unici!
- deoarece felicitarile on-line ne ajuta sa ne transmitem dragostea si sentimentele fata de cei aflati pe meleaguri indepartate!

Istoria felicitarilor



Traditia felicitarilor de Craciun a aparut in Anglia, in era Victoriana, la jumatatea secolului 19. Premergatoare felicitarilor de Craciun sunt considerate scrisorile speciale trimise de baietii care erau educati in internate, departe de casa, celor dragi in ajun de Sarbatori. Aceste scrisori, numite "Christmas Pieces", erau deosebit de elaborioase, dovedind astfel parintilor cat de bine au invatat sa scrie si sa deseneze copiii in respectivul an scolar. Astfel, erau bordate cu diferite desene reprezentand flori si scene biblice, fiind caligrafiate cu atentie si cu un scris deosebit.

Prima felicitare din lume

Ideea primei felicitari i-a apartinut britanicului Sir Henry Cole in anul 1843, care, fiind un om foarte ocupat, a constatat ca dureaza prea mult timp sa le scrie tuturor prietenilor si partenerilor de afaceri. Sir Henry Cole i-a cerut pictorul J.C.Horsley, un prieten de-al sau sa deseneze o felicitare, care mai apoi a fost imprimata in alb-negru si colorata de mana. Desenul a declansat un mare scandal in austera societate victoriana, pictorul fiind acuzat ca promoveaza consumul de alcool, pe motiv ca personajele sunt reprezentate cu cate un pahar de vin in mana.

Ideea acestuia a facut repede cariera, intrucat cei care adresau felicitari si trimiteau urari o faceau prin mijlocirea traditionalelor scrisori. De altfel, dupa ce Cole si-a expediat felicitarile sale, pe celelalte le-a incredintat unui vanzator care le oferea contra unui siling bucata, suma importanta pe atunci, aceasta corespunzand pretului unui pranz copios intr-un restaurant londonez. Ideea a fost preluata si de alti comercianti, astfel ca in 1860 se produceau si se vindeau la o scara destul de larga felicitarile de Craciun. In continuare, acest obicei a prins o si mai mare amploare in 1870, o data cu scaderea valorii timbrului postal la jumatate de penny.

Bijuteria de lux Papillon Construct